Yemek Tarifi - Taze bezelyeli zeytinyağlı enginar
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifi - Taze bezelyeli zeytinyağlı enginar
6 kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
Malzeme listesi
6 adet taze enginar
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı taze bezelye
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı un
2 adet limonun suyu
Derin bir kaba 10-12 bardak su koyup üzerine 1 limonu sıkın. Enginarların dış yapraklarını keserek temizleyin. Çanağının içindeki tüylü kısmı çay kaşığının ucuyla oyduktan sonra, kararmamaları için limonlu suya koyun. Enginarları soyulup temizlenmiş halde alırsanız direk limonlu suya koyabilirsiniz. Patates ve havuçları soyup bir çay kaşığı yardımıyla oyarak top şekli verdikten sonra aynı limonlu suya aktarın. Soğanları da soyup kalın halkalar halinde doğrayın. Bu soğan halkalarını geniş ve yayvan bir tencereye dizip üzerine zeytinyağı, tuz, şeker, un ve 4 su bardağı suyu ekleyin. Orta sıslı ateşte kaynayıncaya kadar pişirip kaynamaya başlayınca kalan 1 limonun suyunu da ilave edin. Kenarda bekleyen enginar, havuç ve patatesi de süzerek tencereye yerleştirin. Bezelyeyi de ekleyerek tencerenin kapağını kapayın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuyan enginarları servis tabağına alıp diğer sebzeleri de içlerine yerleştirin. Kenarlarına soğanları yerleştirerek servise sunun.
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
Malzeme listesi
6 adet taze enginar
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı taze bezelye
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı un
2 adet limonun suyu
Derin bir kaba 10-12 bardak su koyup üzerine 1 limonu sıkın. Enginarların dış yapraklarını keserek temizleyin. Çanağının içindeki tüylü kısmı çay kaşığının ucuyla oyduktan sonra, kararmamaları için limonlu suya koyun. Enginarları soyulup temizlenmiş halde alırsanız direk limonlu suya koyabilirsiniz. Patates ve havuçları soyup bir çay kaşığı yardımıyla oyarak top şekli verdikten sonra aynı limonlu suya aktarın. Soğanları da soyup kalın halkalar halinde doğrayın. Bu soğan halkalarını geniş ve yayvan bir tencereye dizip üzerine zeytinyağı, tuz, şeker, un ve 4 su bardağı suyu ekleyin. Orta sıslı ateşte kaynayıncaya kadar pişirip kaynamaya başlayınca kalan 1 limonun suyunu da ilave edin. Kenarda bekleyen enginar, havuç ve patatesi de süzerek tencereye yerleştirin. Bezelyeyi de ekleyerek tencerenin kapağını kapayın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuyan enginarları servis tabağına alıp diğer sebzeleri de içlerine yerleştirin. Kenarlarına soğanları yerleştirerek servise sunun.
`quitaRist- Profesyonel Üye
- Mesaj Sayısı : 151
Kayıt tarihi : 05/10/09
Nerden : İStanBuL
Similar topics
» Yemek Tarifi - Taze bezelyeli kuzu kapama
» Yemek Tarifi - Taze meyveli kek
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
» Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Taze meyveli kek
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
» Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz