Yemek Tarifi - Kuşkonmazlı sucuklu pizza
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifi - Kuşkonmazlı sucuklu pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
Malzeme listesi
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
2 yemek kaşığı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı kuru kekik
20 dilim sucuk
12 adet kuşkonmaz
1 su bardağı rendenmiş taze kaşar peyniri
Toz mayayı yoğurma kabına aktarıp üzerine ılık süt ve suyu ekleyerek mayayı ezin. Tuz, sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip unu da azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dinlenip mayalanması için 30 dakika bir kenarda bekletin. Dinlenen hamur artık elinize yapışmayacaktır. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp hazırladığınız bu bezeleri tezgahın üzerine alın. Elinizi zeytinyağına batırıp hamur parçalarını yemek tabağı büyüklüğünde açın. Öte yandan, rendelenmiş domates ve kekiği derin bir kapta karıştırıp pizzaların üzerine yayın. Üzerlerine sucuk dilimlerini paylaştırıp kuşkonmazları yerleştirin. en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra tüm hamur parçalarına aynı işlemi uygulayın. Pizzaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
Malzeme listesi
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
2 yemek kaşığı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı kuru kekik
20 dilim sucuk
12 adet kuşkonmaz
1 su bardağı rendenmiş taze kaşar peyniri
Toz mayayı yoğurma kabına aktarıp üzerine ılık süt ve suyu ekleyerek mayayı ezin. Tuz, sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip unu da azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dinlenip mayalanması için 30 dakika bir kenarda bekletin. Dinlenen hamur artık elinize yapışmayacaktır. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp hazırladığınız bu bezeleri tezgahın üzerine alın. Elinizi zeytinyağına batırıp hamur parçalarını yemek tabağı büyüklüğünde açın. Öte yandan, rendelenmiş domates ve kekiği derin bir kapta karıştırıp pizzaların üzerine yayın. Üzerlerine sucuk dilimlerini paylaştırıp kuşkonmazları yerleştirin. en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra tüm hamur parçalarına aynı işlemi uygulayın. Pizzaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
`quitaRist- Profesyonel Üye
- Mesaj Sayısı : 151
Kayıt tarihi : 05/10/09
Nerden : İStanBuL
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz