Sinop yemekleri yemek tarifleri sinop mısır çorbası, içli tava, sinop,
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Sinop yemekleri yemek tarifleri sinop mısır çorbası, içli tava, sinop,
Mısır Çorbası
Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır. Soğan kavrulur, kemikli et eklenir. Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur. Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
İçli Tava
Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir.
Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır. Soğan kavrulur, kemikli et eklenir. Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur. Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
İçli Tava
Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir.
Geri: Sinop yemekleri yemek tarifleri sinop mısır çorbası, içli tava, sinop,
Sinop Mantısı ( İçi Etli Hamur)
Yumurta, tuz ve suyla hazırlanan hamur sert bir şekilde yoğrulup belirli şekillerde kesiliyor. Ardından kıyma, tuz, soğan ve karabiberle yapılan harç kesilen hamurun içine koyulup kaynatılıyor. Hazırlanışıyla bildiğimiz mantılara benzeyen Sinop mantısı, tadıyla sizi adeta büyüleyecek nitelikte.
Nokul
Un, yaş maya ve tuzla açılan hamura damak tadınıza göre iç harç olarak kıyma, üzüm, ceviz ya da ıspanak koyarak afiyetle yiyebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Sirkeli Pırasa
Kızgın yağda pişirilen pırasanın içine soğan ve sarımsak eklendikten sonra servis edilirken üstüne bir de sirke dökülüyor. Şehre ait bu yöresel lezzet sadece vejeteryanların değil, herkesin vazgeçilmez yemeği olmaya aday.
Yumurta, tuz ve suyla hazırlanan hamur sert bir şekilde yoğrulup belirli şekillerde kesiliyor. Ardından kıyma, tuz, soğan ve karabiberle yapılan harç kesilen hamurun içine koyulup kaynatılıyor. Hazırlanışıyla bildiğimiz mantılara benzeyen Sinop mantısı, tadıyla sizi adeta büyüleyecek nitelikte.
Nokul
Un, yaş maya ve tuzla açılan hamura damak tadınıza göre iç harç olarak kıyma, üzüm, ceviz ya da ıspanak koyarak afiyetle yiyebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Sirkeli Pırasa
Kızgın yağda pişirilen pırasanın içine soğan ve sarımsak eklendikten sonra servis edilirken üstüne bir de sirke dökülüyor. Şehre ait bu yöresel lezzet sadece vejeteryanların değil, herkesin vazgeçilmez yemeği olmaya aday.
Similar topics
» Ayran Çorbası Sinop, ayran çorbası yemek tarifi, yemek tarifleri, sinop yemekleri,
» Sinop mantısı yemek tarifi, yemek tarifleri sinop, sinop mantısı,
» Siteni pingle, sitene bot çağırma, siteni arama motorlarına önerme, site ping atmak
» Sinop yemekleri Nokul
» Sinop yemekleri İçi Etli Hamur (Kulak Hamuru)
» Sinop mantısı yemek tarifi, yemek tarifleri sinop, sinop mantısı,
» Siteni pingle, sitene bot çağırma, siteni arama motorlarına önerme, site ping atmak
» Sinop yemekleri Nokul
» Sinop yemekleri İçi Etli Hamur (Kulak Hamuru)
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz