Yemek Tarifi - Yabani kuşkonmaz dolma
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifi - Yabani kuşkonmaz dolma
6 kişilik
Hazırlama süresi 45 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
1 demet yabani kuşkonmaz (hodan da denir)
1 su bardağı süt
2 su bardağı mısır unu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmanın iç harcını hazırlamak için; mısır unu, süt, zeytinyağı, toz şeker, incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi derin bir kapta karıştırıp yoğurduktan sonra bir kenarda bekletin. Yabani kuşkonmazın yapraklarını saplarından ayırıp yapraklarını el kadar parçalara ayırın. Kaynayan tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Ilık hale gelen yaprakları mat yüzleri size bakacak şekilde elinize yayın. Ortalarına hazırladığınız dolma harcından ikişer tatlı kaşığı kadar koyup sardıktan sonra geniş bir tencereye dizin. 2 su bardağı ılık su ekleyip porselen bir tabakla dolmaların üzerini kapayın. Böylece dolmalar dağılmayacaktır. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirip üzerinde kızgın tereyağı gezdirdikten sonra servise sunun.
Hazırlama süresi 45 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
1 demet yabani kuşkonmaz (hodan da denir)
1 su bardağı süt
2 su bardağı mısır unu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Dolmanın iç harcını hazırlamak için; mısır unu, süt, zeytinyağı, toz şeker, incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi derin bir kapta karıştırıp yoğurduktan sonra bir kenarda bekletin. Yabani kuşkonmazın yapraklarını saplarından ayırıp yapraklarını el kadar parçalara ayırın. Kaynayan tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Ilık hale gelen yaprakları mat yüzleri size bakacak şekilde elinize yayın. Ortalarına hazırladığınız dolma harcından ikişer tatlı kaşığı kadar koyup sardıktan sonra geniş bir tencereye dizin. 2 su bardağı ılık su ekleyip porselen bir tabakla dolmaların üzerini kapayın. Böylece dolmalar dağılmayacaktır. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirip üzerinde kızgın tereyağı gezdirdikten sonra servise sunun.
`quitaRist- Profesyonel Üye
- Mesaj Sayısı : 151
Kayıt tarihi : 05/10/09
Nerden : İStanBuL
Similar topics
» Yemek Tarifi - Elmalı şutrudel tarifi
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
» Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Tavuklu antibiyotik çorbası
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
» Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Tavuklu antibiyotik çorbası
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz