Yemek Tarifi - Isırganotlu rizotto
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek Tarifi - Isırganotlu rizotto
6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
2 su bardağı rizotto pirinci (ya da baldo pirinç)
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet ısırganotu
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı rendelenmiş permesan veya kaşar peyniri
1 paket tavuk suyu tablet
Isırganotlarının yapraklarını eldiven kullanarak ayıklayın. Yaprakları 10 dak. haşladıktan sonra, acı suyunu süzüp bekletin. 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini küçük bir tencereye aktarıp kaynatın. Rizotto için, ince doğradığınız kuru soğanları ve tereyağını karıştırarak 2-3 dak. kavurun. Üzerine, pirinç ve zeytinyağını ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak 10 dak. kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine ısırganotunu ekleyip kavurun. 4 dak. sonra tuz ve karabiberi serpiştirip kepçeyle tavuk suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çektikçe tavuk suyu ekleyin. Rizottoyu tavuk suyu bitene kadar kısık ateşte, karıştırarak pişirin. Permesan peynirini de ilave edip karıştırmadan birkaç dakika daha pişirip, servise sunun.
Not: Rizotto Türk pilavı gibi tane tane olmaz. Hafif lapa bir kıvamı vardır.
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzeme listesi
2 su bardağı rizotto pirinci (ya da baldo pirinç)
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet ısırganotu
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı rendelenmiş permesan veya kaşar peyniri
1 paket tavuk suyu tablet
Isırganotlarının yapraklarını eldiven kullanarak ayıklayın. Yaprakları 10 dak. haşladıktan sonra, acı suyunu süzüp bekletin. 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini küçük bir tencereye aktarıp kaynatın. Rizotto için, ince doğradığınız kuru soğanları ve tereyağını karıştırarak 2-3 dak. kavurun. Üzerine, pirinç ve zeytinyağını ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak 10 dak. kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine ısırganotunu ekleyip kavurun. 4 dak. sonra tuz ve karabiberi serpiştirip kepçeyle tavuk suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çektikçe tavuk suyu ekleyin. Rizottoyu tavuk suyu bitene kadar kısık ateşte, karıştırarak pişirin. Permesan peynirini de ilave edip karıştırmadan birkaç dakika daha pişirip, servise sunun.
Not: Rizotto Türk pilavı gibi tane tane olmaz. Hafif lapa bir kıvamı vardır.
`quitaRist- Profesyonel Üye
- Mesaj Sayısı : 151
Kayıt tarihi : 05/10/09
Nerden : İStanBuL
Similar topics
» Yemek Tarifi - Botanik bahçe tarifi
» Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Elmalı şutrudel tarifi
» Yemek Tarifi - Tavuklu antibiyotik çorbası
» Yemek Tarifi - Hodanlı gözleme tarifi
» Yemek Tarifi - Belen tavası tarifi
» Yemek Tarifi - Elmalı şutrudel tarifi
» Yemek Tarifi - Tavuklu antibiyotik çorbası
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz